Ta hjemmetempen

Hvem styrer energibruken hjemme hos dere? I Forskningskampanjen 2012 skal norske skoleelever finne ut mer om temperaturen i huset de bor i, og intervjue familien om energibruken.

Forskningsrådet inviterer norske skolebarn til å gjøre en sjekk av hjemmetemperaturen i Forskningskampanjen. Den går av stabelen i forbindelse med Forskningdagene i september. 

- Forskningskampanjen har flere ganger vist at skolebarn kan gi forskningen mange viktige bidrag, sier adm.dir i Forskningsrådet, Arvid Hallén. 

Hvem og hva bestemmer innetemperaturen?

I Norge vet forskerne mye om energibruk når det gjelder biler, fabrikker og til boliger. Men de vet veldig lite om innetemperaturen og hvordan strømforbruket i hjemmene  henger sammen med innetemperaturen i ulike rom.

Forskere fra Statistisk Sentralbyrå og Senter for energi- og miljøøkonomisk forskning venter spent på resultatene som de skal bruke i sitt forskningsarbeid.   

Gratis Termometre til de første 100 skolene

Forskningen skal foregå i løpet av uke 38-43, men påmeldingen er allerede åpnet. De første 100 skolene som melder seg på får et gratis klassesett med termometre!

Les mer om og meld dere på Forskningskampanjen 2012 på forskningskampanjen.no.

 
bilde