Jakten på Regnmaker-reportere

Regnmakerdagen nærmer seg med stormskritt og årets audition for to Regnmakerreportere er over. Det møtte opp i underkant av 80 spente
6. klassinger.

To av disse spente 6. klassingene var Hanne Longva fra Tennfjord og Therese Kjøl fra Blindheim. De meldte seg på fordi de syntes det hørtes spennende ut, de vil gjerne lære mer om energisparing og være med på å hjelpe fremtidige generasjoner.

Det er nettopp det Regnmakerdagen handler om. Det handler om å lære barn om energi og klima, hvordan de skal bruke mindre energi hjemme og ellers i hverdagen. Da kan man for eksempel dusje kortere, bruke sparepærer og sparedusj, dra ut kontakter på elektriske apparater og gå i stedet for og kjøre bil. 

Den 13. Juni er det ventet rundt 5000 skoleelever på Tueneset i Ålesund fra 11 forskjellige Sunnmørskommuner. Der blir det holdt diverse kåringer, energiaktiviteter og et stort show med kjente norske artister. 

 

Anine Smith forteller at som en Regnmakerreporter må man kunne noe om energi og klima. Man må kunne intervjue og snakke klart, tydelig og høyt fremfor et kamera. 

På audition var Hanne og Therese inne sammen. Anine Smith og Pål Bratås fulgte godt med når jentene fortalte hvorfor de ville være Regnmakerreportere, svarte på spørsmål, intervjuet hverandre og introduserte Regnmakerdagen 2013 inn i et kamera. 

Selv om jentene hadde forberedt seg godt med lesing, jobbing og film så hadde de blandede følelser, og det kom litt nerver når de gikk inn døren der Anine og Pål ventet. Men når auditionen var over var de positive, de var begge fornøyde med prestasjonen deres og føler de har en liten sjanse til å vinne. Nå er det bare å vente på om de får jobben som Regnmakerreportere, eller om det blir noen andre. 

Hvem som blir Regnmakerreportere, kan du se her på nettsiden iløpet av neste uke.

Tekst: Frida Sandnes Kalsnes Foto: Kamilla Båtnes
bilde