Energikampen vant Emmy-pris

Enova, produsentselskapet Fabelaktiv og NRK Super har vunnet den prestisjefylte Emmy Kids Awards for barne-tv-programmet Energikampen.

- Vi har rett og slett vunnet tv-serienes Oscar og det er vi utrolig stolte over! Internasjonal anerkjennelse til Enova for vår evne til å formidle kunnskap om energi og klima betyr veldig mye. Vi er utrolig takknemlige for prisen, sier markedsdirektør i Enova, Audhild Kvam.

Teamet bak Energikampen feirer Emmy prisen. Foto: Emmy Kids Awards

Fredag 8. februar gikk den prestisjefylte Emmy Kids Awards av stabelen i New York, med hele tre norske barne-tv programmer nominert. Et av programmene var Enova, Fabelaktiv og NRKs program Energikampen. Energikampen vant i klassen for beste underholdningsprogram for barn. 

Barna er morgendagens beslutningstakere

I Energikampen konkurrerer fem lag om hvem som kan mest om energi.  Programmet har blitt sendt på NRK Super, og det har engasjert barn og unge over hele landet  å lære mer om energi og klima.

- Barna er morgendagens beslutningstakere og er våre viktigste samarbeidspartnere i en bærekraftig fremtid. Å få barn engasjert i klima- og energispørsmål er en viktig oppgave for oss. At Enova får en internasjonal pris er veldig gøy. Vi håper at Energikampen inspirerer andre land til å ta opp klimaspørsmål i barnas underholdning, sier Kvam. 

- Vi er hoppende glade. Og litt stoltere enn vanlig! Norsk Barne-Tv ruler, sier Arild Halvorsen som er produsent for Energikampen.

Se flere bilder fra Emmy Kids Awards. 

Se klipp fra Energikampen.


bilde